onsdag 21 september 2016

Djupgraven av Viveca Sten och Camilla Sten, Bonnier Carlsen förlag

Även om tolvåriga Tuva inte har mycket gemensamt med sina klasskompisar och mest håller sig för sig själv har hon alltid känt sig hemma i skärgården och på Harö, där hon bor. Hon kan alla kobbar, skär och och grund utan och innantill. Men den här hösten har något förändrats. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under vattenytan och övernaturliga väsen visar sig bland träden ... 

Kopierat Bonnier Carlsen förlag

Detta är första delen i en rysartrilogi för barn/ungdomar, men boken passar precis lika bra för vuxna läsare.
Jag fångas direkt av berättelsen och sugs med i författarnas språk och kan inte släppa från mig boken långa stunder.
Trots att jag i vanliga fall inte är så förtjust i övernaturliga väsen så älskar jag varje sida av detta. Jag gillar skarpt; hur Tuva brottas med mardrömmar som ibland är väldigt verkliga, hur mormor betraktar henne med konstiga blickar, hur mamma och pappa gör miner åt varandra och hur Tuva ser på havet och hur det förändras. Allt detta gör att det blir ett otroligt driv i berättelsen och jag vill bara ha mer. Det är mycket spännande och jag kan knappt bärga mig till nästa del kommer ut. Rekommenderar boken varmt till alla.

Betyg 5 av 5

Tack till Bonnier Carlsen förlag för recensionsboken.

2 kommentarer:

  1. Jag håller helt med dig. Jag gillar normalt sett inte heller fantasy, men den här älskade jag. Jag tyckte även om språket, det bidrog verkligen till magin. Både jag och vår ena dotter läste boken och båda gav den full pott, så den gick verkligen hem hos både vuxna och barn, det måste ju vara ett väldigt gott betyg i sig, att lyckas nå så olika grupper av läsare.

    Ps. Det var ett tag sedan jag tittade in här, men gillar fortfarande er svarta pudel i fåtöljen :)

    SvaraRadera
  2. Härligt att vi är så eniga. Tack för dina fina ord om vår pudel, han är en mysig och snäll individ :)

    SvaraRadera