onsdag 20 april 2016

Mannen mellan väggarna av Emma Ångström, Piratförlaget

Kort efter att en barnfamilj flyttar in i ett hyreshus på Tegnérgatan sker ett mord i samma byggnad. Det är ett av de märkligaste morden i Stockholms historia. En kvinna har försvunnit från sitt hem och hittas två veckor senare av sin man i hallen i deras gemensamma lägenhet. Alla är förbryllade. Var har kroppen gömts under två veckors tid? Och hur har gärningsmannen kommit in och ut ur lägenheten?
Samtidigt sker allt underligare saker i huset. En hund hittas död på gatan, mat försvinner ur kylskåpen och en outhärdlig lukt sprids i lägenheterna. Och när den lilla flickan i den nyinflyttade familjen leker Anden i glaset knackar det plötsligt i väggarna.
Kopierat Piratförlaget

Mannen mellan väggarna är en bok som du som lätt blir skrämd ska läsa med stora lampan tänd. Den kryper nämligen under skinnet på en ordentligt redan från första sidan. 
Alva som är nio år flyttar in, tillsammans med sin mamma och två systrar, i hyreshuset. Hon är inte rädd för något. Tvärtom, hon tycker det är spännande när det knackar i väggarna och när det luktar konstigt i hennes rum. Dessutom leker hon Anden i glaset utan några som helst betänkligheter. Hennes systrar däremot skriker högt av rädsla. Faktum är att ibland känner jag själv kalla kårar utmed ryggen när jag ligger i halvskummet och läser sent på kvällen. Karaktärerna Alva, och W, som lever i det dolda och själva huset är mycket bra och levande beskrivna. Det är verkligen skrämmande men lysande skrivet, eller kanske jag ska säga rysande :) Författaren får absolut med mig från första sidan till den sista även om jag skulle ha önskat ett lite mer komplett slut. 

Betyg 4,5 av 5 

Tack Piratförlaget för den fina recensionsboken.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig :) Jag tyckte verkligen om den men hade önskat ett mer stängt slut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att vi tyckte ungefär samma. Men slutet kunde varit bättre :)

      Radera