måndag 30 november 2015

Eld och djupa vatten av Camilla Grebe och Åsa Träff, Massolit förlag

Två syskon försvinner från sina fosterhem med bara ett par veckors mellanrum. Försvinnandena är oförklarliga och snart kör utredningen fast. 

En kort tid senare hittas foton på barnen tillsammans med en främmande kvinna. Mysteriet tätnar när kvinnan på bilden identifieras som 29-åriga Kajsa Rantanen, som strax därefter hittas död. Vad hände Kajsa och varför finns hon på bild med de försvunna barnen? 

Psykologen Siri Bergman får tillsammans med kollegorna i polisens gärningsmannaprofilgrupp i uppdrag att titta närmare på brotten. Är det en pedofil som går lös eller handlar det om någonting mycket mer komplext? Under några regnkalla höstveckor övergår undersökningen i en jakt på liv och död. Frågan om vem som egentligen är förövare och offer ställs på sin spets, och det blir snart tydligt att det inte finns några enkla svar. 

Eld och djupa vatten är den femte delen i serien om psykologen Siri Bergman. 


Kopierat Massolit förlag

Detta är femte delen om psykologen Siri Bergman och hennes kollegor. Jag har läst två av dom tidigare böckerna, Innan du dog och Mannen utan hjärta. Jag tycker att alla dessa böckerna är både spännande och lättlästa. Siri Bergman är en karaktär som man bara måste tycka om och kollegan Vijay likaså.
Just denna boken som handlar om utsatta barn var bitvis lite jobbig att läsa, som det ofta blir när det är barn involverade. Det jag främst gillar med böckerna är att det är så lagom växlat med utredarnas privatliv och själva historien. I detta fallet blev det extra bra då man fick lite andrum från det otäcka med barnen. Som vanligt hade jag ju inte kunnat räknat ut något i förväg så dom sista kapitlen blev olidligt spännande.
 Jag måste nog försöka få tid att läsa de två böcker som jag har missat i denna serie också för det är riktigt bra. Jag rekommenderar dom varmt. Kanske man ska läsa dom i tur och ordning för att få lite sammanhållning i den privata delen, annars är ju böckerna fristående så det kanske inte har så stor betydelse.

Betyg 4,5 av 5

Tack Massolit förlag för boken, en e-bok i epub-format.


4 kommentarer:

 1. Jag har läst de tre första böckerna i serien och tycker de är OK. Blir lite irriterad på hur Siri hanterar sitt privatliv, men själva deckardelen tycker jag alltid har varit bra. Så jag kommer nog till den här oxå så småningom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bra deckarhistorier. Sedan kan man ju som du säger tycka att Siri borde handla lite annorlunda ibland. Men överlag väldigt spännande böcker :)

   Radera
 2. Det där lilla ordet "fristående" tycker jag väldigt mycket om. Får nog ta och kolla upp den här författarduons böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är absolut böcker som är värda en extra titt. Och håller med om att fristående är bra, ibland har man helt enkelt inte lust att ta tag i en hel serie :)

   Radera