måndag 17 augusti 2015

Den åttonde dödssynden av Rebecka Edgren Aldén, Norstedts förlag

Nora är en lyckad krönikör, författare och föredragshållare, av den där sorten som intalar sina läsare och åhörare att alla kan bli lyckliga och lyckade om de bara tar tag i sitt liv och anstränger sig.

Det gjorde hon nämligen själv för tio år sedan, när hon föll i ett trapphus från sjunde våningen och nästan förlorade livet, ett tillfälle hon fortfarande bara har luddiga minnen av.

En dag flyttar Klara in i huset mitt­emot och ordningen i villakvarteret störs. När Nora i samma veva sätter i gång med att skriva ännu en bästsäljare - om dödssynderna - möts hon av en rad problem. Sakta men säkert börjar hennes förflutna komma i kapp henne. Kanske var det som hände tio år tidigare ingen olycka?

Kopierat Norstedts förlag


När boken börjar får vi möta Nora under ett föredrag hon håller om sin olycka och hur hon har tagit tag i sitt liv och förändrat både det och sig själv. 
Hon är den perfekta kvinnan, den perfekta frun till Frank och givetvis en perfekt mor. Dessutom är hon villakvarterets okrönta drottning. Hon skriver böcker om hur man ska ta tag i sitt liv och leva det fullt ut. 
Från början gillar jag inte Nora särskilt mycket, jag tycker hon verkar se ner på andra och hylla sig själv. Men ju mer jag läser desto mer sympati får jag för henne och en helt annan bild än den man först tror. För allt kanske inte är så perfekt ändå...... För vad vill den där nya grannen Klara egentligen? Och varför inser inte Klara hur perfekt Nora är? Vad vill Klara med Noras barn? 
Hela den här boken är så ruskigt spännande, det är som när man har sett blixten och bara väntar på knallen. Väldigt suggestiv. Den har ett bra lättläst språk och man rycks med från första sidan. Helt omöjlig att släppa ifrån sig. Detta är författarens skönlitterära debut och man kan väl inte säga annat än att det är en lyckad sådan. Jag rekommenderar boken starkt till alla som gillar spänningsromaner. Själv ser jag fram mot många fler böcker av författaren. 

Betyg 5 av 5

Tack till Norstedts förlag för läsexemplaret i form av en e-bok i epub-format. 

6 kommentarer:

  1. Ja det var kul att vi tyckte lika och att du inte heller gillade henne till att börja med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon smög sig liksom in i hjärtat på en :)

      Radera
  2. Jag är så glad att du läste! Och jag blir så glad över dina fina ord. Det betyder mycket när man är debutant! Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för en otroligt spännande lässtund :)

      Radera