onsdag 23 april 2014

Visning pågår av Sofie Sarenbrant

Morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma hittar sexåriga dottern Astrid sin pappa brutalt mördad i gästrummet. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Har någon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det är att Astrid påstår att en främling har klappat henne på kinden under natten.

Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, och hemligheter som avslöjas stärker teorin. Men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren? 
Visning pågår är den tredje fristående deckaren om kriminalinspektör Emma Sköld.

Kopierat Adlibris

Detta är en väldigt spännande bok och mycket lättläst. Den är indelad i korta kapitel vilket gör att den också går väldigt snabbt att läsa. Sarenbrant har verkligen känslan för hur man bygger upp en historia för att få spänningen att tätna och lyckas i alla fall lura mig grundligt på vem som är mördaren. Slutet är inte alls som man väntar sig. Först gråter man sedan ryser man lång ner i tårna. Så läs, bara läs för tusan…. 

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar