måndag 14 april 2014

Minns mig som en ängel av Kristina Appelqvist, Piratförlaget

– Vill du veta vem som får årets Nobelpris i litteratur?Helena Wallner tror inte sina öron när stiftelsens ordförande avslöjar hemligheten.
På vackra Bjertorps slott möts ett sällskap för att utse den författare som ska tilldelas ett prestigefullt pris. Men inget blir som de tänkt sig. Morgonen därpå hittas en av medlemmarna död under märkliga omständigheter. Plötsligt förbyts den trevliga samvaron i en mardrömslik jakt på en oberäknelig mördare som tycks vara ute efter fler offer.
Litteraturforskaren Helena Waller dras allt längre in i ett kusligt morddrama som tycks ha egendomliga beröringspunkter med Svenska Akademien, en gammal kärlekshistoria, en okänd opera och den danska författarinnan Karen Blixen.
Kopierat Piratförlaget
Den här boken är en riktigt mysig deckare som påminner i stilen om Morden i Midsomer. Vi får följa litteraturforskaren Helena Waller i en pusseldeckare som direkt fångar mig som läsare. Trots att boken beskriver både mord och våld är den skriven på ett sådant sätt att även den som inte normalt gillar deckare skulle kunna läsa denna eftersom allt beskrivs på ett "mjukt" vis. Undra om det är så att Kristina Appelqvist med denna bok har skapat en ny genre, feel-good-deckare? Jag gillar det mycket. Rekommenderas. 

Betyg 4.5 av 5
Detta var ett recensionsexemplar från förlaget Tack! 

2 kommentarer:

 1. Åh, den låter ju mysig. Feel-good-deckare i bokmiljö.
  *skriver upp på "att läsa-listan"*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, den är så där härligt spännande och mysig i miljö och personer :)

   Radera