måndag 10 mars 2014

Gone Girl av Gillian Flynn, Modernista

Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy?

Kopierat Adlibris

När jag började läsa den här boken, eller snarare kastade mig över den, hade jag så höga förväntningar efter alla lysande recensioner den har fått. Men tyvärr blev jag besviken. Jag tyckte bokens första 200 sidor var väldigt dryga och omständliga. Jag fick verkligen kämpa där för att inte ge upp. Det skrevs om så mycket runt omkring som för mig inte bidrog särskilt mycket till bokens handling. Som väl var så blev det bättre mot slutet och jag kunde finna en del spänning i det hela. Men höja den till skyarna det kan jag tyvärr inte. Däremot tänker jag inte ge upp författaren. Jag ska läsa hennes Mörka platser som jag köpte på rean. 

Betyg 3 av 5

Detta var ett rec.ex från Modernista Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar