fredag 29 juni 2012

Recension av Den sista akten av Mari Jungstedt, Bonniers förlag


När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll; ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.
Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem?
Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj.
Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten.
Kopierat, Bonniers förlag

Detta är Mari Jungstedts tionde deckare om kommissarie Knutas m.fl. Jag tycker att boken är bra och spännande men inte den bästa av hennes böcker. Den är lite "fattig" i drivet ibland och man behöver inte bita på naglarna precis. Men jag gillar ju Jungstedt och är säker på att detta var en "mellanakt" :)
Betyg 3 av 5 

2 kommentarer:

  1. Den råkade jag få hem på posten. Det blir säkert trevlig sommarläsning i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Ja, hon är ju väldigt duktig på att beskriva miljöer så bara det gör boken läsvärd. Och bitvis är den spännande. Men det är kanske så när man läst flera deckare av samma författare att det blir lite förutsägbart. Men absolut mysig sommarläsning. Ska bli spännande att läsa vad du tycker sedan. Kram :)

    SvaraRadera