tisdag 5 juli 2011

Recension av Endera dan av Birgitta StribeOM BOKEN

Britt-Marie är femtio plus, minst. Hon väntar fortfarande på att livet ska börja. Endera dan ska Britt-Marie åka jorden runt, kanske kommer hon till Danmark. Endera dan ska Britt-Marie skriva en bok, under tiden skriver hon krönikor i ett kattmagasin om Sessan som är påhittad (man måste ju försörja sig, säger Britt-Marie). Endera dan ska Britt-Marie ha röda remsandaler, men tyvärr tillverkas de inte för knöliga hallux valgus-fötter.
Hon bor i den lilla staden Stingslinge med sin man Leffe som arbetar i en sportbutik och är maniskt intresserad av maratonlöpning. Från soffan.
När Britt-Marie en dag, av en slump, går med i "Kvartisjuklubben", den lokala hundklubben, verkar det som endera dan faktiskt är på väg.

Endera dan är en fantastiskt rolig roman med hög igenkänningsfaktor om en kvinna som inte kan sluta förvänta sig mer av livet, men samtidigt är lite för bekväm för att förändra det.
Kopierat Bonniers förlag 
Detta är den första boken som jag valde ur årets Bokia Låna&Läs och förväntningarna var höga. Jag hade läst någonstans att Stribe jämfördes med Karin Brunk Holmqvist och att boken skulle vara väldigt rolig. Jag tyckte inte alls att den var det minsta lik Brunk Holmqvists böcker och framförallt inte lika rolig, faktum är att jag skrattade inte en enda gång. Detta innebär inte att boken var dålig men den var bara inte det som jag hade förväntat mig och, kanske var mina förväntningar för höga. Skulle jag betygsätta den på en skala mellan 1-5 så ger jag den Betyg 2 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar