torsdag 14 september 2017

Vi mot er av Fredrik Backman, Forum

Det är så enkelt att få människor att hata varandra att det är obegripligt att vi någonsin gör något annat.

Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas. Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts. Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här.

Kopierat Forum

Vilken bok, vilket flyt, jag är djupt imponerad.
Igenkänningsfaktorn är hög när det gäller småstadsmentaliteten. Avviker man från mallen ska man få veta det genom bägge öronen, gör man fel likaså. Allt detta beskrivs så vansinnigt bra av Backman.
Jag är fast från första sidan till den sista. Jag svettas, jag ryser, jag ler och jag gråter. Detta är en bok som har allt man kan önska.
Karaktärerna i boken är så olika, precis som det är i verkligheten. De blir alla så mänskliga och man kommer dem in på livet och tycker sig ha känt dem alltid.
Detta är uppföljaren till Björnstad som jag skrivit om här.
Om jag inte är helt fel ute nu så ska det väl komma en uppföljare till? Jag hoppas det. Jag rekommenderar varmt dessa böcker till alla. (trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle rekommendera böcker som handlar om idrott) Men detta är så mycket mer........

Betyg 5 av 5

Tack till Forum för recensionsexemplaret.

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, de här böckerna är så bra! Det är planerat att bli en trilogi, så har vi tur kommer tredje delen om något år. Jag har läst att det blir film också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh, verkligen något att se fram emot. Jag är störtförälskad :)

   Radera
 2. Tyckte jättemycket om boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är toppen, båda är det. Och jag som avskyr allt vad idrott heter hahaha, så kan det gå......

   Radera