onsdag 4 januari 2017

Let it Snow av Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle

När tre författargiganter för unga vuxna möts händer fantastiska grejer. En snöstorm sätter spelet i rullning: ett tåg spårar ur, mobilsamtal når inte fram, missförstånd, dikeskörningar, alldeles för många och för gapiga cheerleaders och första kyssar – allt under en förtrollad julhelg. Bästsäljande trion Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle skriver här varsin fristående – men sammanlänkad – charmigt romantisk berättelse i juletid. 

När Jubilees föräldrar inte kommer hem efter en shoppingtur före jul, sätter sig Jubilee på tåget till morföräldrarna i Florida. Samma kväll drar en snöstorm av guds nåde in och tåget blir stående mitt ute i ingenstans. Det här ska komma att bli en annorlunda jul för Jubilee: mötet med Jeb i kafévagnen, mannen i folie inne på Waffle House - och så Stuart. Stuart som öppnar upp sitt hem och sitt hjärta …

Tobin och hans kompisar The Duke och JP sitter djupt nersjunkna i soffan med ett Bond-maraton på teven när Keun, som jobbar på Waffle House under julhelgen, ringer. Hans önskan är lika tydlig som desperat: Kom till Waffle House NU. Och ta med Twister-spelet. Det ska visa sig bli en lång och äventyrlig färd – i snöstorm.

Addie deppar. Hon har dumpat sin pojkvän Jeb och nu ångrar hon sig. Det är jul och snö i massor och det bakas julkakor i köket, men Addie stannar på rummet. Tjejkompisarna försöker muntra upp henne men någonstans inne i Addie gror en självinsikt, och den är inte speciellt vacker. En såld minigris, en peppande pensionär på Starbucks och turkos snagg verkar vara vad som behövs för att få Jeb tillbaka.
Kopierat Adlibris

Den här boken är den första på det nya året. Jag läste om den på olika sidor och blev väldigt nyfiken och tyckte det lät som en riktigt rolig och mysig julbok. Den är skriven som tre noveller av tre författare, Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle. Den berättelse som jag gillade bäst är helt klart den första som är skriven av Maureen Johnson, den var riktigt bra och sådär mysig och med en härlig julkänsla som jag hade förväntat mig. Novell nummer två, av John Green, tyckte jag däremot inte var alls i samma nivå. Det var precis som om berättelsen aldrig kom igång utan var en enda lång startsträcka utan någon som helst kulmen. Berättelse nummer tre, av Lauren Myracle, föll mig inte heller i smaken för jag gillade inte huvudkaraktären alls, en väldigt egotrippad personlighet och historien gav mig inget utbyte alls.

Så sammantaget blir betyget 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar