måndag 2 november 2015

När hundarna kommer, Jessica Schiefauer

Ester och Isak. Isak och Ester. Två unga människor i ett litet samhälle i Sverige. Småstadstristessen den här våren löper sida vid sida med de nynazistiska strömningar som blir allt synligare: Ett hakkors i svart bläck på mattebokens pärm, en torshammare om halsen, skrålande fyllesång om fosterlandet på festerna. 
När Ester och Isak en vårkylig kväll möts på en av festerna vid sjön förändrar de varandra. Deras förälskelse väcker dem till liv. 
Ester sover allt oftare över i Isaks pojkrum, äter frukostmackorna vid hans köksbord. 
Isak har en lillebror som heter Anton. 
Och det här är berättelsen om Esters och Isaks stora kärlek. Och det är berättelsen om när Anton tog en annan människas liv. 


Kopierat  Adlibris

Den här boken lyssnade jag på och jag blev helt fast i berättarens röst, Viktor Åkerblom, han läste på ett sådant sätt att man kom in i berättelsen från början och ville veta mer. Jag har inte läst något av författaren tidigare, alltså inte läst hennes Augustvinnare Pojkarna, men tänker att det ska jag göra så fort jag får tid. Jag tycker att den här boken absolut är värd ett pris också. 
Det är med skicklighet författaren först bygger upp en fin kärlekshistoria mellan två tonåringar som kanske inte har fått så mycket uppmärksamhet tidigare. I bakgrunden får man samtidigt en aning av fara, något/någon vill skapa oreda och ont. Till slut är katastrofen ett faktum. 
Det är väldigt gripande och spännande sista delen av boken och jag har svårt att sluta lyssna. Jag gillade boken skarpt och kan rekommendera den varmt till alla.

Betyg 4,5 av 5

2 kommentarer:

  1. Är så otroligt nyfiken på denna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja då måste du läsa den, verkligen jättebra.:)

      Radera