onsdag 27 augusti 2014

Bombmannens testamente, Lena Ebervall och Per E Samuelson, Piratförlaget

Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil, sommarstuga och båt. En alldaglig tjänsteman, närmast småtråkig.
Men så drabbade orättvisan honom i form av en felaktig skatteskuld. Och det blev starten på en räcka händelser som skulle leda till det mest omtalade brottet i modern tid i Sverige.
Fast det var inte bara de nitiska och oförlåtande skattmasarna som vände upp och ner på Lars Tingströms liv. Det fanns en kvinna med i spelet också. Hon var hans livs stora kärlek. Och om det inte varit för hennes svek hade kanske ödet gestaltat sig annorlunda för en väldig massa människor.
Lars Tingströms drevs från sitt ordentliga tjänstemannaliv till Kumlabunkern, han blev Bombmannen med hela svenska folket, han var skyldig till flera människors död och han tvingades av omständigheterna rakt in i armarna på en av Sveriges farligaste personer. På Kumla lades grunden till en ödesdiger vänskap som skulle krossa det svenska folkhemmet för gott.
Kopierat Piratförlaget

Det behövs egentligen inte så mycket för att det ska gå fel i livet. Men i det här fallet är det väldigt mycket som går fel. En helt vanlig familjefar som på grund av misstag och felaktiga beslut får sitt liv förstört, det är sorgligt. 
Författarna, Ebervall och Samuelson har absolut lyckats berätta denna märkliga historia på ett sätt som gör det intressant. Det kunde ju blivit en bok med sida upp och sida ner med massa fakta om vad som hände. Då hade man tröttnat efter några sidor. Nu vävs händelserna in i en berättelse med fart och intressanta detaljer och därför blir inte en enda sida tråkig. Jag rekommenderar därför boken till er som vill veta mer om en av våra mest intressanta kriminalhistorier och alla er andra som gillar en bra story.

Betyg 4.5 av 5

Detta var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack så mycket!

2 kommentarer:

  1. Jag fullkomligt älskade deras Mördaren i folkhemmet så jag ser väldigt mycket fram emot att läsa den här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror absolut att du kommer att gilla denna också :)

      Radera