lördag 14 juni 2014

Björndansen av Roslund och Thunberg, Piratförlaget

Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne som kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. En stor guldfiskskål fylld med pengar.
Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss.
Björndansen är en roman om den mest hänsynslösa och samtidigt mest uppfinningsrika liga vi sett. Om bankrånarna som kom från ingenstans. Men också om en familj, om broderskärlek som är starkare än allt, om fäder och söner. Om verklighet som blir dikt.
Leo, Felix och Vincent – du kommer aldrig att glömma dem.
Kopierat Piratförlaget

Detta är en bok om relationer mellan bröder och mellan en far och hans söner. Det är också en bok om tung brottslighet. Det är gripande, det är spännande och framförallt det är vansinnigt intensivt, både i relationerna och i brottsligheten. Jag kommer på mig själv när jag läser att jag sitter och hoppas på att dom ska komma undan. Varför? Jag vet ju hur det gick och jag är ju inte för brottslighet. Jo anledningen till att jag vill att dom ska komma undan är att jag genom bokens geniala text har lärt känna dessa bröder och kommit att gilla dom. Så därför vill jag att dom slinker ur lagens långa arm. Och precis som baksidestexten säger, jag kommer aldrig glömma dom. 
Vill tillägga att detta inte egentligen är min typ av bok alls, men gillade den ändå skarpt och kan varmt rekommendera den.

Betyg 4.5 av 5

Tack Piratförlaget för recensionsexet.

3 kommentarer:

  1. Är jättesugen på denna. Ser att du gillar den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar den verkligen. Blev förvånad själv. För när jag började läsa så upptäckte jag att jag att valt en bok som inte alls hör till "mina böcker" Men efter några sidor var jag fast. Så hoppas du med gillar när/om du läser den :)

      Radera