torsdag 23 januari 2014

Mannen utan hjärta av Camilla Grebe och Åsa Träff

Detta är januari månads bok i Spänningsutmaning 2014

En kvav sommardag hittar Miguel Alemany sin sambo, antikhandlaren och mediaprofilen Jussi Ståhl, brutalt mördad i sitt hem på Södermalm. Jussi har skjutits till döds och därefter har hjärtat skurits ur kroppen och placerats i en antik silverskål, som ett groteskt stilleben.

Psykologen Siri Bergman erbjuds i samma veva jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp av sin gamle studiekamrat och vän Vijay. Hon hamnar mitt i utredningen av det makabra mordet på Jussi Ståhl. 
Det som på ytan ser ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt mer oroväckande. Fler brutala mord på män skakar Stockholm. Det blir snabbt uppenbart att en gemensam nämnare är männens sexuella läggning. Men rör det sig verkligen om rena hatbrott eller står sanningen att finna långt tillbaka i offrens förflutna?

Kopierat Adlibris

Detta är fjärde fristående boken om psykologen Siri Bergman och den andra jag läser. Tidigare har jag läst Innan du dog. Jag gillar dessa böckerna dels för att huvudpersonen inte är en polis eller kommissarie utan en psykolog som känns lite mer "vanlig" på något sätt. Men även för att böckerna är väldigt bra skrivna så att man sugs in i handlingen och har svårt att lägga ifrån sig boken.
Mannen utan hjärta tyckte jag dock dalade lite i mitten och det kändes lite som om den tappade fart. Men det kompenserades i slutet som jag tyckte var mycket spännande även om man räknat ut ganska långt innan vem som var mördaren. På det stora hela en riktigt bra deckare.

Betyg 4 av 5, detta var ett e-lån

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst något av dem tidigare, men nu fick du mig så nyfiken att jag gick in på Bokus och klickade hem den första boken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter härligt! :) Jag tror jag ska läsa första boken också även om det blir lite bakvänt :)

      Radera