onsdag 23 januari 2013

Död i skugga av Anne Holt, PiratförlagetFredagen den 22 juli 2011 lamslås den norska huvudstaden av ett terrordåd. Samtidigt genomlever Jon och Ellen Mohr en privat katastrof: deras åttaårige son dör i en tragisk olycka i familjens vardagsrum. Bara den unge polisen Henrik Holme fattar misstankar om att allt inte står rätt till i det välmående hemmet i ett av Oslo bästa bostadsområden. Utan erfarenhet men med stor viljestyrka och engagemang lyckas han dra in kriminalpsykologen Inger Johanne Vik i utredningen om Sanders död.
I skuggan av det stora trauma som drabbat landet försöker de omaka parhästarna nysta upp en familjs allra mörkaste hemligheter. Jakten på sanningen bakom åttaåringens död blir en brutal konfrontation med fördomar och skamkänslor, med lögner och mänsklig förnedring.
Kopierat Piratförlaget 

Detta är en bok som man fastnar för direkt. Man slås av grymheten i att ett litet barn som dör i hemmet kommer helt i skymundan av ett terrordåd. Ingen som har något större inflytande eller erfarenhet tar tag i utredningen av den lilla pojkens död. Man blir ledsen och arg flera gånger under läsandets gång och tror sig också veta sanningen. Men sanningen är inte alltid som man tror. 
Jag har inte läst något av Anne Holt tidigare men tycker om hur personerna beskrivs och hur historien byggs upp. Boken är både lättläst och spännande. Jag gillar boken mycket och kan varmt rekommendera den.

Betyg 4.5 av 5

Detta var ett rec.ex från Piratförlaget. Tack!

5 kommentarer:

 1. Det får nog bli så att den här boken får göra de andra av Anne Holt sällskap i hyllan :)

  SvaraRadera
 2. Ja det tycker jag absolut :)

  SvaraRadera
 3. Den låter spännande! Blir definitivt nyfiken!

  SvaraRadera
 4. En utmaning till dig finns på min blogg - om du orkar och vill ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul :) Sånt gillar jag :)

   Radera