torsdag 20 december 2012

Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg


När Fan blir gammal blir han kriminell 
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!

Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Kunde Robin Hood så kan väl vi!

Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.

Kopierat Adlibris

Detta är en bok som är skriven med humor och glimten i ögat. Och tänker man efter lite så är det nog ingen omöjlighet att det skulle kunna vara så här i verkligheten. Äldre människor som sitter på ett boende och är så uttråkade att de skulle kunna göra vad som helst för att få lite glädje och spänning i tillvaron. För våra stackars gamla har nog inte det alltför kul alla gånger. Så läs den här boken och få ett och annat fniss och samtidigt en liten tankeställare.

Betyg 3.5 av 5

Denna bok lånade jag som e-bok på biblioteket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar