fredag 13 januari 2012

Min läsplatta

Jag har en längre tid funderat på att skaffa en läsplatta av något slag, eftersom jag läser lite e-böcker på min iPhone. Det funkar ju ganska bra att läsa på iPhonen men dels så är man ju beroende av sitt batteri till annat på den och även utrymmet och den är ju lite liten att läsa på. Tankarna har även snurrat kring en iPad men det tyckte jag var onödigt mycket pengar och det var ju bara själva läsningen av böcker jag var ute efter. MEN läsplattor! Vilken djungel! Det finns ju hur många som helst ju. Så vilken skulle man välja? Till slut fick jag ett tips här hos Bokföring enligt Monika där hon beskrev en platta utförligt och bra. Så den fick det bli

Sony PRS-t1 heter den och jag beställde den hos Pixmania. Jag beställde även ett transportfodral till den.


Men tyvärr var det restnoterat så det får jag inte förrän i februari. Tråkigt! för man vill ju inte ha med sig plattan i väskan utan något fodral, inte heller lägga den var som helst här hemma. Repor är ju inte kul.
Plattan är bekväm att läsa på när man väl har kommit igång, för det fanns ju så klart ingen svensk bruksanvisning med. Det irriterar mig till tusen när man köper grejer och det aldrig finns någon svensk text till. Men till slut efter lite knåp och knep, lite svordomar och eder så lyckades jag, påhejad av mannen, att få igång plattan, ansluta den till vårt nätverk och få in mina e-böcker. PHU!!
Mina e-böcker brukar jag köpa här på Dito. Det är smidigt och lätt och de har ofta erbjudanden, helt ok tycker jag. MEN sen kan man ju tycka att e-böcker borde vara betydligt billigare än vad de är. Det är inte rimligt att de ska kosta nästan lika mycket som en vanlig inbunden pappersbok, det är skamligt. Sista boken jag köpte på Dito var I natt är du död av Viveca Sten för 49:- det är ett rimligt pris.
Nu hoppas jag att priserna på e-böcker sjunker, plattan fungerar som den ska och att jag gillar att läsa på den. För tanken är att jag i fortsättningen bara ska köpa mina absoluta favoritförfattare i pappersformat och kanske lite bokrea för den kan man ju inte missa.....eller hur...........Mannen min börjar nämligen snart att gråta när jag begär nya hyllmetrar, så nu får vi se om jag lyckas hålla detta. Håll tummarna för det :)

Update; Det är också mycket lätt att låna e-böcker på biblioteket och ladda över till plattan. Jag är mycket glad att jag köpte denna :) och kan varmt rekommendera den.

2 kommentarer:

  1. Hoppas du gillar din platta! Jag är jätteglad i min, men precis som du så hoppas jag att priset på e-böcker sjunker snart, för just nu är de för dyra att köpa.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar min platta jättemycket och tycker att den är väldigt smidig att läsa på. Men böckerna är ju på tok för dyra. Men jag har lånat på biblioteket och det har funkat bra faktiskt. Fast jag är ju en sådan som helst vill äga alla böcker.........

    SvaraRadera