fredag 22 september 2017

Pappas pojke av Emelie Schepp, HarperCollinsNordics

En varm sommarkväll ringer en sexårig pojke till sin pappa. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista som hörs från pojken innan han försvinner spårlöst.
Åklagare Jana Berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon ta reda på vad som ligger bakom försvinnandet. Och ju närmare sanningen de kommer desto mer personlig blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom, att hitta pojken.
Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.

Detta är den fjärde boken om åklagaren Jana Berzelius. Jag har läst och skrivit om den tredje boken här och där hittar du länkar till övriga böcker i serien.
Precis som tidigare böcker i serien har även denna ett högt tempo och man sugs in i boken redan från sida ett. Dessutom handlar ju denna om ett barn vilket gör det än mer spännande. Sista sidorna är olidligt nervkittlande och slutet är inte alls det man förväntade sig. 
Karaktären Jana hade jag nog lite svårt för från början men tycker nu om henne mer och mer för varje bok. Hennes kamp mot Danilo Peña är en spännande del i varje bok. 
Henrik och Mia är lite mer svåra att få grepp om. Henrik verkar vara väldigt sympatisk medan Mia är mer inbunden och butter, enligt mig då. 
Jag tror man får ut mest av att läsa dessa böcker i ordning. För läsa dem det tycker jag absolut att man ska göra.

Betyg 5 av 5

Tack till Harper CollinsNordic för recensionsexemplaret.

2 kommentarer:

  1. Bra recension. Alltid spännande med försvinnanden och ruggigt när det gäller barn. Låter som en bok att lägga till läslistan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Dessa böcker är bra. Ser fram mot din nästa bok ;)

      Radera