söndag 12 juni 2016

Tiggaren av Sofie Sarenbrant

Tiggaren tar vid där Avdelning 73 slutar. Det är en skrämmande aktuell och spännande roman om maktövergrepp på samhällets mest utsatta.  Flera tiggare dödas i Stockholm. Men det som vid första anblicken verkar vara en psykopatisk seriemördare, visar sig snart vara del av en kallt beräknad plan på strukturell nivå. Oavsett om Tiggaren läses som en fristående deckare eller en fortsättning på Avdelning 73 och Visning pågår kommer läsaren att få ta del av Emma Skölds starka och rättmätiga hämnd.

Kopierat Adlibris

Jag har tidigare läst Visning pågår och Avdelning 73 och gett dem högsta betyg. Den här boken som är en fortsättning om Emma Sköld är inget undantag från mina höga betyg. Det är en stark och aktuell handling som hugger tag redan från början och man kan inte släppa boken långa stunder. Böckerna är skrivna med korta kapitel som gör det lätt och snabbläst. Sånt gillar jag mycket och får mig att fångas av bok och handling på ett helt annat sätt än när det är långa stycken. Jag kan rekommendera dessa böcker om Emma Sköld, även om jag har missat någon i början. Måste försöka fixa till det i efterhand.

PS. Min man blev så fängslad av boken att han låg och läste till 02.30 en natt för han var tvungen att få veta hur det slutade :). DS.

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar