torsdag 12 mars 2015

Akutbjällran av Karin Brunk Holmqvist, Kabusa böcker

Att ha tillräckligt är lycka, att ha mer än tillräckligt är olyckligt – det är ett ordspråk systrarna Elsa och Julia Nilsson gärna skriver under på. När advokat Jörgensson läser upp kusin Ullas testamente tror de inte sina öron, och de blir inte lugnare när Ullas före detta särbo dyker upp och vill ha äggkopparna han blivit lovad. Rykten börjar surra när Julia av misstag stoppar en femhundring i bössan hos Leif Handlare och syskonkärleken sätts på prov när Elsa visar sig vara alltför lättflirtad.
Tack och lov har de akutbjällran hängande utanför ytterdörren, när de ringer i den kommer grannen Ragnar till undsättning som ett skott. Och det kommer behövas!
Kopierat Kabusa böcker

Som vanligt har Karin Brunk Holmqvist skrivit en mysig humoristisk roman. Denna gången om två systrar som nöjer sig med det lilla här i världen och lever tillsammans i ett litet hus på landet. När dom plötsligt ärver pengar efter en kusin dom inte har umgåtts med på länge vänds deras tillvaro upp och ned. Ragnar, grannen, som alltid ställer upp för systrarna får också vara med i arvskarusellen och alla tre upplever sådant de aldrig trott var möjligt. Jag tycker mycket om bokens tre huvudkaraktärer, dom är varma och unika. Situationerna dom hamnar i mer eller mindre frivilligt är många gånger dråpliga och lockar till goda skratt. Det finns ju även en och annan karaktär i boken som inte är fullt lika rolig, mer som man skulle vilja skälla på lite. Men det är ju det som gör att helheten blir så himla bra. Jag älskar dessa böcker om Brunk Holmqvists udda figurer och önskar att det släpptes lite fler böcker av henne. Jag rekommenderar dom med hela mitt humoristiska hjärta.

Betyg 4 av 5

Tack! Kabusa böcker för recensionsexemplaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar