fredag 27 december 2013

Märkta för livet av Emelie Schepp

En sommardag 1986 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. 

Tjugosex år senare får Jana som framgångsrik åklagare uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder hon ett intensivt arbete med att lösa fallet. 

Senare hittar man ännu ett lik. Denna gång är det ett barn. Allt tar en oväntad vändning när det visar sig att spåren leder mot den döde pojken. Och ju mer Jana gräver i hans bakgrund desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en mörkare och blodigare historia än hon någonsin kunnat föreställa sig. 

Detta är en väldigt spännande bok. Lätt och behaglig att läsa, texten flyter fram som ett rinnande vatten över sidorna. Den har en historia som man inte förväntar sig och som heller inte är så vanlig i deckare/spänningsromaner. Detta låter förstås lite kryptiskt, men vill inte avslöja mer än så för att inte förstöra läsningen för någon. Jag gillade boken mycket och ser med spänning fram mot nästa. 

Denna boken köpte jag direkt av författarn på Maxi. Vi får se om jag har turen att träffa henne igen.

Betyg 4,5 av 5 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar