onsdag 9 oktober 2013

Lyckliga gatan av Liza Marklund, Piratförlaget


En kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.
På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn, och hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt. Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset.
Och medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?
Lyckliga gatan är en thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid. Det är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon.
Kopierat Piratförlaget

Äntligen en ny bok av Liza Marklund. Jag har läst alla Marklunds böcker och tyckt att alla varit bra.
Denna var mycket bra. Spännande från första till sista sidan. Boken var sådär lagom otäck som en deckare ska vara men även lite sorglig. Jag gillar Marklunds sätt att bygga upp historien med ett driv som hela tiden för berättelsen framåt med läsaren i ett fast grepp. Jag tycker också mycket om Annika Bengtzon som i sin lite röriga kaotiska värld ändå är så proffsig på det hon gör. Jag gillar även Nina Hoffman som är lite av Bengtzons motsats. Jag kan varmt rekommendera boken till alla.

Betyg 5 av 5

Detta var ett rec.ex från förlaget. Tack! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar