torsdag 6 juni 2013

Du går inte ensam av Mari Jungstedt

En sensommarvarm septembermorgon försvinner den tvååriga Andrea Eliasson från en skönhetssalong i Visby där hennes mamma arbetar. Ingen av de förbipasserande på den stillsamma kullerstensgatan intill Visby ringmur har sett vem eller vilka som förde iväg henne.
När så ännu ett barn försvinner från den årliga höstmarknaden i Hemse intensifieras polisjakten. Bara några veckor senare hittas en kvinna mördad i vassen vid det djupa och ensliga Lojsta träsk. Undersökningen leds av poliskommissarie Karin Jacobsson som får hjälp av den halvtidssjukskrivne Anders Knutas. Mitt i den hektiska utredningen kämpar de för sin kärlek.
Någonstans i det annalkande höstmörkret gömmer sig en mördare. Och en barnarövare. Är det en och samma person? Du går inte ensam är Mari Jungstedts elfte deckare med Gotland och polisen Anders Knutas i fokus.

Kopierat Adlibris

Jag har ju alltid gillat Mari Jungstedt och kastar mig över hennes böcker. Denna var den första där inte kommissarie Knutas är den som är huvudutredaren. Det kändes lite märkligt, men han hade ju ändå en roll i boken. För övrigt var boken mycket spännande och bättre än den förra. Den slutade dessutom med en rejäl cliffhanger så nu vill man ju snabbt ha nästa bok på nattduksbordet. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar