torsdag 17 september 2009

Trädgårdsdax

I år har vi gjort om vår trädgård från att i princip vara en enda stor gräsplan till en lite mer gemytlig plats med lite runda rabatter. Vi känner oss riktigt nöjda faktiskt. Jag var så trött på dessa stora gräsytor, det var som att bo på en fotbollsplan och jag gillar ju inte ens fotboll :). Den här första och största rundeln, har mannen satt sitt solur som han fick av sina syskon när han fyllde 40 om jag inte minns helt fel. Det har stått i ett förråd i sen vi flyttade hit för 16 år sedan. Men nu har det då äntligen kommit fram igen :) Blommorna runtomkring, förutom Stjärnöga som vi köpte tre stycken för att fylla ut (det hade vi inte behövt) och som har blivit gigantiska, är från början små frön som vi fick skickandes från svägerska Anita i Värmland i höstas. Dessa små frön glömdes totalt bort i den allmänna röran när vi renoverade vardagsrummet i höstas och kom inte i jorden förrän i våras. Men jag tror att varendaste litet frö tog sig och vi fick massor av småplantor att sätta ut i rundeln. Blommorna heter, från mitten, Studentnejlika, Ackleja och Backnejlika. Det är bara Studentnejlikan som har blommat i år men jag hoppas och tror att dom kommer igen nästa år. Så tack Anita för en fin rabatt :) Vi satte en belysning i rabatten också, en liten groda, en snigel och en sköldpadda, köpta på Bauhaus :)I en av de andra rundlarna har vi satt Violer, Tagetes och en annan liten blomma som har en härligt röd färg, men jag har tyvärr glömt vad den heter. Så står Kronblom där och väntar på vatten vilket han ju fått en hel del i år..........


Alla rundlarna på ena sidan om "lilla" gången. Vi har satt solcellslampor i dem, det lyser så fint på kvällen :)OCH....... här kommer lite bilder som jag skrev om innan. Här är en bild på fönsterluckorna som jag målade, röda och granna.......... Och så på vår lilla gång från lilla grinden till dörren som Sven och Marcus gjorde iordning för ett tag sedan. Det fattas lite framme vid trappan men det kommer väl så småningom det med.

Så här blev det efter, Gibson linslus är med på ett hörn också :)


(bilderna skulle kommit i omvänd ordning men denna sidan är helt värdelös när man ska lägga upp bilder, funkar lite som den själv vill. Borde verkligen rättas till. Funderar faktiskt på att byta bloggsida....Detta tar för lång tid......grrrrrr)


Så här såg det alltså ut före...........Så lite skillnad blev det allt ;)


Nu tackar jag för idag.............

Ha' det bra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar